Vrijwilliger gezocht voor FitCare4U

Adelante is een zorggroep met volwassenenrevalidatie & arbeidsreïntegratie, kinderrevalidatie, speciaal onderwijs & wonen en audiologie & communicatie als kernactiviteiten.

Binnen Adelante kinderrevalidatie organiseren we een tweetal kortdurende intensieve therapeutische programma's waar we enthousiaste vrijwilligers/stagiaires voor nodig hebben. Het gaat om ons hand-in-hand-survivalkamp en FitCare4U.

Via onderstaande links vindt je algemene informatie over de beide programma’s

https://www.adelante-zorggroep.nl/nl/revalidatie/arm-hand-vaardigheden/

https://www.adelante-zorggroep.nl/nl/revalidatie/fitcare4u/

 

Het handenkamp wordt altijd georganiseerd in de eerste twee weken van de zomervakantie (regio zuid). Het is een tweeweeks programma voor jongeren met een halfzijdige verlamming met ook een beperking in handfunctie. Gedurende twee weken wordt intensief getraind om vooral tweehandig te werken.

FitCare4U is een programma waarin vooral de zelfredzaamheid (in de meest brede zin van het woord) getraind wordt gedurende twee weken. Dit programma vindt meestal plaats in het voorjaar en najaar. Als eerstvolgende staat FitCare4U gepland van vrijdag 20 oktober t/m zaterdag 4 november. Meestal worden deze programma’s gepland rondom de meivakantie en herfstvakantie, maar dus  meestal niet volledig in vakantieperiodes.

Deelname aan beide kampen kan als vrijwilliger (studiepunten) maar kan mogelijk ook als minor of als stage gezien worden. Voor twee weken moet gedacht worden aan ongeveer 160 uur tijdsinvestering (inclusief voorbereiding en metingen). (men kan zich overigens ook voor een week inschrijven, dan zijn het natuurlijk veel minder uren).

Voor de kampen van Adelante is een student die werkzaam is binnen de zorgsector of sport wel wenselijk maar niet absoluut noodzakelijk.

Uitgangspunt van beide programma’s is het hulpvraaggericht, taakgeoriënteerd functioneel werken. Studenten/vrijwilligers gaan gedurende twee praktisch aan de slag met de jongeren en worden gecoacht door een ergotherapeut of fysiotherapeut. Het is bij uitstek een uitdagende manier om op een praktische manier kennis te maken met kinderen met een beperking waarbij je veel domeinen op participatieniveau zult tegen komen.

Datum: 
vrijdag, 20 oktober, 2017 - 19:00 tot zaterdag, 4 november, 2017 - 13:00
Locatie: 
Adelante Zorggroep
Organisatie: 
Adelante Zorggroep
Straat + nummer: 
Onderstestraat 29
Postcode: 
6301KA
Stad/gemeente: 
Houthem Valkenburg
Telefoon: 
0031619736695
Thema: