Technisch Commercieel Adviseur

Bedrijfsnaam: 
IZEN energy systems
Bedrijfsomschrijving: 
Sinds 1987 wil IZEN, dat opgestart is onder de naam IZON, hernieuwbare energie beschikbaar en bereikbaar maken voor iedereen. IZEN is steeds op zoek naar de beste hernieuwbare energieoplossing en verzorgt het hele proces van A-Z. IZEN onderneemt vanuit een duurzame visie.Onze waarden zijn: gelijkwaardigheid, betrokkenheid, duurzaamheid en bescheidenheid. IZEN energy systems nv ontwikkelt en verkoopt: - Zonnelichtsystemen voor de productie van warmte en elektriciteit - Warmtepompen voor ruimteverwarming 5 keer IZEN: Hoge klantentevredenheid: Al 30 jaar bouwen we zonne-installaties. Een hoge klantentevre­denheidwordt gerealiseerd door een vlotte communicatie, snelle processen, goedeproducten en een degelijke uitvoering. Elk element in het bedrijfsproces isvoor verbetering vatbaar. Om deze steeds betere kwaliteit te garanderen, hanteren we het ISO9001 proces. Een hoge klantentevredenheid resulteert in een low budget lead generatie. Efficiëntie: gedigitaliseerde bedrijfsprocessen zorgen voor een snellere en betere interne communicatie. Hierdoor kan er met minder resources een groter volume worden gerealiseerd. Sterke prijs/kwaliteitsverhouding: grid parity is de trigger naar een groeiend marktpotentieel van hernieuwbare energie. Door een doorgedreven kwalitatieve sourcing kunnen we hoogwaardige producten aankopen én aan een uiterst scherpe prijs aanbieden. Dit maakt IZEN ook een goeie partner voor het organiseren van groepsaankopen. Flexibiliteit: onze organisatie willen we uitbouwen door het aangaan van partnerships met deskundigen in verkoop, sales proces, logistieke organisatie en uitvoering. De deskundigheid van de IZEN medewerkers evolueert dus naar het managen van de samenwerkingsverbanden en het monitoren van de IZEN kwaliteitsstandaarden. Resultaat: we maken kwaliteitsvolle hernieuwbare energiesystemen voor iedereen beschikbaar.
Job
Sector: 
Energie en milieu
Sales
Jobtype: 
Jobaanbieding
Jobinhoud: 

Als technisch adviseur bezoek je onze residentiële prospecten om hen te overtuigen van onze offerte. Daarnaast doe je een technische inspectie ter voorbereiding van de installatie. Hierbij doe je opmetingen van het dak, controleer je de elektrische installatie en bekijk je de toegankelijkheid van de werf. Je bepaalt hierbij ook welke veiligheidsvoorzieningen er gebruikt moeten worden. Na dit bezoek verwerk je je bevindingen tot een volledig installatiedossier voor onze installateurs en adviseer je de klant met het beste voorstel voor zijn dak.

Gewenst profiel: 

Wij kiezen voor jou!

Je genoot een bachelor opleiding. Je beschikt over voldoende kennis van elektriciteit en bouwkundige aspecten. Je bent niet bang om op hoogte te werken. Je hebt een hands-on mentaliteit en een probleem oplossend vermogen. Uiteraard ben je ook collegiaal en zeer klantgericht ingesteld.
Als je over deze eigenschappen beschikt dan ben jij de man/vrouw waarnaar we op zoek zijn.

Jobgerelateerde competenties

 • De relatie met de klant onderhouden De klant technische bijstand verlenen
 • De noden van een (potentiële) klant analyseren in termen van uitvoerbaarheid en rendabiliteit
 • Technische en financiële oplossingen ontwikkelen en uitwerken in bestekken, voorontwerpen, lastenboeken, offertes, prijsopgaven
 • De technische voortgang en de uitvoering volgens overeenkomst van het project opvolgen en controleren
 • Met de klant onderhandelen over de technische en financiële oplossingen Afspraken contractueel vastleggen

Persoonsgebonden competenties

 • Leervermogen hebben
 • Contactvaardig zijn
 • Resultaatgerichtheid
 • Zin voor nauwkeurigheid hebben
 • Klantgerichtheid
 • Plannen (= ordenen)
 • Zelfstandig werken
 • Samenwerken als hecht team
 • Commercieel zijn
 • Omgaan met stress
 • Regels en afspraken nakomen
 • Zich kunnen aanpassen aan veranderende omstandigheden (flexibiliteit)
Wij bieden: 

Wij beloven je een boeiende carrière in een beloftevol bedrijf met een leuke werksfeer. Zo dragen wij ons steentje bij aan jouw toekomst… en jij aan die van onze planeet.

Wij bieden een marktconform loon met extra legale voordelen (maaltijdcheques, baanvergoeding, hospitalisatieverzekering, groepsverzekering, 20dagen verlof en 12dagen ADV, …)

Hoe solliciteren?: 

Mail je CV en motivatie naar vacature@izen.be

Deadline: 
07/10/2019 - 14:30 tot 05/01/2020 - 14:30