Stage Testing & Software Quality

Bedrijfsnaam: 
Tobania
Bedrijfsomschrijving: 
Bij wie kom je terecht? De business unit Tobania.Testing bestaat uit een team van 60 Test-specialisten die één grote passie delen: kwaliteit van software. We begeleiden onze klanten dagdagelijks om de lat van kwaliteit steeds hoger te leggen. Zowel op technisch gebied, als met de eindgebruiker in ons achterhoofd. Wil je graag meer weten? In dit artikel leer je ons nog beter kennen: https://foryou.tobania.be/en-gb/working-as-a-testing-ninja Herken jij bij jezelf diezelfde passie voor kwaliteit? Wil je graag bijdragen aan de ontwikkeling van Tobania applicaties d.m.v. het automatiseren van het test proces? Neem dan zeker contact met ons op! We vertellen je graag alles over onze stageprojecten.
Straat + nummer: 
Romeinsesteenweg 564
Postcode: 
1853
Stad/gemeente: 
Strombeek
E-mail: 
shenzi.boom@tobania.be
Telefoon: 
0473 59 26 48
Stage
Inhoud aanbod voor stage of werkplekleren: 

Functie

Ben jij opzoek naar een boeiende stage binnen een snelgroeiend Business & IT Consultancy bedrijf? Wordt jij wel eens beschreven als een pietje-precies? Ben jij met jouw technische kennis alle bugs te snel af?  3X Ja? Lees dan vooral verder want dan hebben wij voor jou misschien wel de geknipte stage in de aanbieding binnenin onze unit .Testing!

Je zal meewerken aan een project om een applicatie kwaliteitsvol af te leveren voor een go-live. Dit doe je onder begeleiding van onze ervaren consultants die je met raad en daad zullen bijstaan en helpen om jouw technische skills verder te ontwikkelen in de wondere wereld van testing.

 

Een deel bepaal je zelf, maar dit zijn enkele mogelijkheden van wat jouw stage kan inhouden:

 • Ontwikkeling van een plan van aanpak
 • Technische studie van een test object en selectie van de juiste ondersteunende tools
 • Vertalen van bestaande documentatie volgens de BDD principes
 • Afleiden van test cases uit de vertaalde documentatie
 • Opzetten van een test automation framework om bovenstaande test cases te automatiseren
 • Samenwerken in een ontwikkelteam

 

Waarmee kom je in aanraking en waar kan je bijgevolg over bijleren?

 

Test automatisatie

 

Heeft als doel de test executie activiteiten te versnellen en makkelijk herhaalbaar te maken. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van verschillende ondersteunende tools om de smoke, functionele en regressie testen op zowel API als GUI niveau te automatiseren.

 

Behaviour Driven Development (BDD)

Is een ontwikkelingsproces gebaseerd op test-driven development (TDD). BDD mixt de belangrijkste aspecten van test-driven development met aspecten van Domain-driven design en object geörienteerde analyse. Op deze manier worden software ontwikkelaars en business analysten voorzien van tools en processen om op een efficiënte manier aan een software project te werken.

 

Continuous integration

Is een software engineering praktijk waarbij geïsoleerde wijzigingen onmiddellijk worden getest en gerapporteerd. Het doel van CI is het voorzien van snelle feedback opdat mogelijke defects zo snel mogelijk geïdentificeerd en verbeterd kunnen worden. Continuous integration software tools kunnen aangewend worden om testen te automatiseren en te documenteren.

 

Gewenst profiel: 
 • Studies: Student in een IT gerelateerde opleiding
 • Talen: Vloeiend Nederlands en/of Frans, en Engels
 • Soft skills:
  • Nieuwsgierig en open minded
  • Kritische ingesteldheid: altijd opzoek naar het waarom.
  • Gepassioneerd door technologie en altijd gefocust op kwaliteit
  • En natuurlijk mag een overduidelijke drive en motivatie niet ontbreken
Opleidingsprofiel: 
Bachelor in de elektronica-ICT: ICT
Bachelor in de toegepaste Informatica
Graduaat in het programmeren
Wij bieden: 

Een heel interessante stage waarin je kan meewerken en bijleren in onze Software Testing unit. De inhoud van je stage bepalen we in onderling overleg met jou, afhankelijk van jouw interesses en sterktes. Na afloop van de stage en een positieve evaluatie, maak je ook kans op een vast contract binnen ons bedrijf.

Hoe kandidaat stellen?: 

Stuur je CV en motivatiebrief naar shenzi.boom@tobania.be

Gewenste periode voor stage/werkplekleren: 
1ste en/of 2de semester van academiejaar 2021/2022
Locatie: 
Ons hoofdkantoor ligt in Strombeek, Romeinsesteenweg 564. Afhankelijk van de stageopdracht zou het ook kunnen dat je bij één van onze klanten aan de slag gaat.
Deadline: 
dinsdag, 14 september, 2021 - 17:00 tot maandag, 14 maart, 2022 - 17:00