Stage in data-analysis voor industriële installaties

Bedrijfsnaam: 
Zensor
Bedrijfsomschrijving: 
Met onze Scale-Up Zensor (www.zensor.be) zetten we ons in om het leven van productie installaties veiliger, efficiënter en langer te maken. We doen dit door data verzameld met verschillende sensoren te combineren met een doorgedreven analyse (de zogenaamde Industrie 4.0). De resultaten vertalen we in dashboards en waarschuwingen voor onze klanten. In dit veld hebben we ondertussen een mooie positie bereikt met klanten in België, Nederland, Duitsland en Frankrijk.
Straat + nummer: 
Witte Patersstrat 4
Postcode: 
1040
Stad/gemeente: 
Brussels
E-mail: 
info@zensor.be
Stage
Inhoud aanbod voor stage of werkplekleren: 

Met Zensor (www.zensor.be) zitten we volop in de transitie van startup naar scaleup. Voor grote industriële machines en structuren zoals bruggen, tunnels, luchthavens... zorgen wij ervoor dat hun leven veiliger, langer en efficiënter wordt. We werken in een B2B context. 
In de praktijk brengen we verschillende soorten sensoren aan in en op de installaties. We gaan ook reeds bestaande data inlezen (historian, PLC, SCADA...). Al deze data brengen we samen en we laten er een heel analyse-proces met verschillende algoritmes op los. Het resultaat gebruiken we om waarschuwingen te sturen wanneer er iets mis loopt, de resterende levensduur te voorspellen, een melding te sturen wanneer een specifiek onderdeel hersteld moet worden...
Binnen de stage maak je integraal deel uit van ons engineering en data-analysis team en krijg je taken toegewezen in alle fases van het proces van analyse en visualisatie van resultaten. Je steekt wat op van verschillende analyse-technieken gebaseerd op een klassieke statistische aanpak, fysische relaties en AI.

Gewenst profiel: 

Een profiel met liefst minstens 2 jaar achter de kiezen in een ICT, fysica of wiskundig georiënteerde opleiding.

Opleidingsprofiel: 
Bachelor in de elektronica-ICT: ICT
Bachelor in de energietechnologie
Bachelor in de ontwerp- en productietechnolgie
Bachelor in de toegepaste Informatica
Graduaat in het programmeren
Wij bieden: 

Een hands-on stage midden in een groeiend bedrijf dat internationaal actief is. Je maakt deel uit van een team van een 6-tal personen dat met de verschillende aspecten van data-analyse bezig is en wordt blootgesteld aan een breed pakket van verschillende uitdagingen. Binnen de stage wordt de kritische input van de student volledig gewaardeerd. Je maakt actief deel uit van onze lopende en toekomstige projecten en werkt op werkelijke data, geen artificiële datasets of simulaties.

 

Hoe kandidaat stellen?: 

Via email naar info@zensor.be en/of op een van de jobdagen.

 

Gewenste periode voor stage/werkplekleren: 
Geen specifieke vereisten
Locatie: 
Brussel
Deadline: 
woensdag, 18 november, 2020 - 11:30 tot dinsdag, 18 mei, 2021 - 11:30