Remote monitoring stage

Bedrijfsnaam: 
Zensor
Bedrijfsomschrijving: 
Met onze Scale-Up Zensor (www.zensor.be) zetten we ons in om het leven van productie installaties veiliger, efficiënter en langer te maken. We doen dit door data verzameld met verschillende sensoren te combineren met een doorgedreven analyse (de zogenaamde Industrie 4.0). De resultaten vertalen we in dashboards en waarschuwingen voor onze klanten. In dit veld hebben we ondertussen een mooie positie bereikt met klanten in België, Nederland, Duitsland en Frankrijk.
Straat + nummer: 
Witte Patersstraat 4
Postcode: 
1040
Stad/gemeente: 
Brussel
E-mail: 
info@zensor.be
Stage
Inhoud aanbod voor stage of werkplekleren: 

Met Zensor (www.zensor.be) zitten we volop in de transitie van startup naar scaleup. Voor grote industriële machines en structuren zoals bruggen, tunnels, luchthavens... zorgen wij ervoor dat hun leven veiliger, langer en efficiënter wordt. We werken in een B2B context. 
In de praktijk brengen we verschillende soorten sensoren aan in en op de installaties. We gaan ook reeds bestaande data inlezen (historian, PLC, SCADA...). Al deze data brengen we samen en we laten er een heel analyse-proces met verschillende algoritmes op los. Het resultaat gebruiken we om waarschuwingen te sturen wanneer er iets mis loopt, de resterende levensduur te voorspellen, een melding te sturen wanneer een specifiek onderdeel hersteld moet worden...
Binnen de stage maak je integraal deel uit van ons engineering team en krijg je taken toegewezen in alle fases van het proces van ontwerp en realiseren van monitoring oplossingen. Je steekt wat op van verschillende communicatie-technieken, sensortypes en data management.

Gewenst profiel: 

Een ingenieursprofiel met liefst minstens 2 jaar achter de kiezen in een electronica en/of ICT georiënteerde opleiding.

Opleidingsprofiel: 
Bachelor in de elektromechanica
Bachelor in de elektronica-ICT: Electronica
Bachelor in de elektronica-ICT: ICT
Bachelor in de energietechnologie
Bachelor in de ontwerp- en productietechnolgie
Graduaat in de elektromechanische systemen
Graduaat in de systemen en netwerken
Graduaat in het programmeren
Wij bieden: 

Een hands-on stage midden in een groeiend bedrijf dat internationaal actief is. Je maakt deel uit van een team van een 4-tal personen dat met de verschillende aspecten van data-acquisitie bezig is en wordt blootgesteld aan een breed pakket van verschillende uitdagingen. Binnen de stage wordt de kritische input van de student volledig gewaardeerd. Je maakt actief deel uit van onze lopende en toekomstige projecten en werkt op werkelijke systemen, geen modellen of demo opstellingen.

Hoe kandidaat stellen?: 

Via email naar info@zensor.be en/of op een van de jobdagen.

 

Gewenste periode voor stage/werkplekleren: 
Geen specifieke vereisten
Locatie: 
Brussel
Deadline: 
woensdag, 18 november, 2020 - 11:45 tot dinsdag, 18 mei, 2021 - 11:45