MADE TO ORCHESTRATE & CONFIGURATE

Bedrijfsnaam: 
Savaco NV
Bedrijfsomschrijving: 
Savaco is een lokale IT-topspeler met een gezonde groeiambitie die toonaangevende bedrijven in Vlaanderen begeleidt in hun digitale transformatie. Elke dag bouwen we als een sterk team van 200+ bekwame en enthousiaste medewerkers aan onze stevige en kwaliteitsvolle reputatie die op 30 jaar expertise is gefundeerd.
Straat + nummer: 
Beneluxpark 19
Postcode: 
8500
Stad/gemeente: 
Kortrijk
E-mail: 
arne.vanroose@savaco.com
Stage
Inhoud aanbod voor stage of werkplekleren: 

Orchestration en configuration met Infrastructure as Code (IaC) zijn de toekomst om (virtuele) machines uit te rollen en vervolgens te configureren. Verschillende IaC tools zoals Ansible, Terraform, Salt Stack,… bieden elk een specifieke focus aan. Waar het ene product eerder geschikt is voor provisioning van nieuwe machines is het andere beter geschikt voor configuratie van een bestaande omgeving. Hierbij moet ook rekening gehouden worden met de omgeving waarin we werken, hetzij de Azure cloud of een on premise datacenter.

Orchestration en configuration automatiseren de volledige lifecycle van een (virtuele) machine.

In deze opdracht gaan we op zoek naar een geschikte IaC tool die het best aanleunt bij de vereisten naar configuratie en provisioning van een KMO Infrastructure As A Service (IAAS) omgeving. Het onderzoek spreidt zich uit over verschillende tools waarbij overwogen moet worden tussen features, ondersteunde platformen, uitrolmogelijkheden,…  IaC is een veelzijdige productcategorie waarin een onderverdeling kan gemaakt worden tussen declaratieve en procedurele devops tools. Meer specifiek richt de ene tool zich op configuratie, waar de andere eerder provisie volbrengt.

De stage zal je kennis laten maken met een standaard klanten omgeving, waarbij reeds verschillende technologieën zullen worden verkend. Daarnaast willen we ook zien wat deze IaC tools in de cloud kunnen verrichten.

Gewenst profiel: 

Je hebt een devops mindset en bent wel geïnteresseerd / hebt reeds ervaring in powershell en andere scripting talen. Software defined infrastructure trekt je aandacht en automatisatie is voor jou de toekomst. Een basiskennis van scripting is een pluspunt alsook ervaring met één van deze tools. Je kan een overzicht schetsen van verschillende technische oplossing en hieruit concluderen wat de structurele verschillen en gelijkenissen zijn in de Savaco context.

Opleidingsprofiel: 
Bachelor in de elektronica-ICT: ICT
Bachelor in de toegepaste Informatica
Hoe kandidaat stellen?: 

Je kan solliciteren voor deze stage via jobs@savaco.com 

Gewenste periode voor stage/werkplekleren: 
2e semester
Deadline: 
woensdag, 15 september, 2021 - 15:00 tot dinsdag, 15 maart, 2022 - 15:00