Graduaat Onderhoudstechnieken / Meet- en Regeltechnieken

Bedrijfsnaam: 
ing. Schoonians Steven bv
Bedrijfsomschrijving: 
Steven Schoonians begon in 2003 aanvankelijk in bijberoep, maar de BV onder zijn naam is ondertussen uitgegroeid tot een succesvolle zaak in het installeren en vervangen van centrale verwarming, waterverzachters, gasinstallaties en voor tankcontroles. Industrieel ingenieur van opleiding, wist Steven al lang dat hij ooit op zelfstandige basis wou beginnen, hij wist alleen nog niet in wat. Afgaande op zijn eigen ervaringen met het vinden van een goede vakman in de buurt, koos hij uiteindelijk voor het installeren van centrale verwarming. Een schot in de roos, zo blijkt, want door de kwaliteit van zijn werk en de daaropvolgende mond-aan-mond reclame van zijn klanten, zag Steven zijn opdrachtenboekje steeds maar groeien. Vandaag werkt zijn echtgenote mee in de zaak samen met twaalf voltijdse medewerkers. Steven en zijn team gaan prat op een uitstekende service, afwerking en kwaliteit: "we doen elke installatie alsof ze voor onszelf zou zijn", zegt hij. Alle medewerkers volgen dan ook op geregelde tijdstippen bijscholing. Steven Schoonians BV heeft de voorbije 17 jaar vooral faam gemaakt in het vervangen van volledige stookplaatsen bij renovatie. Hier pakt men immers zulke projecten aan van A tot Z, van het contacteren van de energiedistributeur, grondwerken nodig voor aansluiting van de aardgasteller, over het afbreken van de oude en het opbouwen van de nieuwe installatie naar het uiteindelijke in gebruikstellen ervan.
Straat + nummer: 
Stampmolenstraat, 21
Postcode: 
1760
Stad/gemeente: 
Roosdaal
E-mail: 
jente@schoonianssteven.be
Telefoon: 
0478 48 59 47
Stage
Inhoud aanbod voor stage of werkplekleren: 

Om onze klanten een nog snellere dienstverlening te kunnen bieden zijn wij op zoek naar
een extra technieker gespecialiseerd in HVAC. Je maakt deel uit van een gemotiveerd team van ervaren monteurs en techniekers.

In de functie van Technieker ben jij verantwoordelijk voor het snel en efficiënt oplossen van defecten bij onze particuliere en professionele klanten. Dit gaat van elektrische defecten over mechanische problemen tot regeltechnische problemen. Daarnaast voer je ook preventieve onderhoudswerken uit (inspecties, vervangingen, revisies) in samenspraak met de projectleider en je collega’s.

We zijn op zoek naar iemand met onderstaande competenties, of iemand die deze competenties graag verder wil aanleren.

Elektrisch:

 • Je waakt over de kwaliteit van de uitrusting en voert dagdagelijks onderhoud uit.
 • Je zoekt defecten op in installaties via de elektrische schema’s en tracht deze zo efficiënt mogelijk op te lossen .
 • Je voert aanpassingen uit aan bestaande installaties.
 • Je plaatst thermostaten of regelaars in bestaande installaties, sluit deze aan en stelt de regelparameters in.

Mechanisch:

 • Je lost frequent voorkomende storingen op van mechanische aard en voert de geplande onderhoudswerkzaamheden uit aan de toegewezen installaties.
 • Je controleert en vervangt diverse filters (olie/water).
Gewenst profiel: 
 • Je studeert een technische richting. Bij voorkeur Meet- en regeltechnieken / Onderhoudstechnieken.
 • Zoek je een bedrijf met een aangename werksfeer en gemotiveerde collega's?
 • Heb je bijkomende ervaringen of competenties in HVAC, elektriciteit, sanitair of bouw? Heb je een sterke interesse in HVAC en een passie voor techniek?
 • Kan je autonoom en zelfstandig werken? Of ben je leergierig en bereid om na een inlooptijd autonoom en zelfstandig te werken?
 • Werk je graag met kwaliteitsvolle materialen en gereedschappen? Hou je van de waardering die je van klanten en collega's krijgt bij het afleveren van een mooie installatie?
 • Vind je het niet erg om op regelmatige tijdstippen producttraining te volgen bij topfabrikanten?
 • Werk je graag in je eigen streek, en kijk je op tegen urenlange verplaatsingen tussen verschillende klanten?
Opleidingsprofiel: 
Bachelor in de energietechnologie
Graduaat in de elektromechanische systemen
Graduaat in de systemen en netwerken
Wij bieden: 

Een uitdagende technische job, bij een toonaangevend dynamisch bedrijf waar kwaliteit primeert boven kwantiteit. Een job bij een bedrijf dat je als jongere verder wil opleiden, en je de nodige doorgroeimogelijkheden kan aanbieden.

We bieden je een aangename werkomgeving met vriendelijke collega’s. Wij organiseren regelmatig interne opleidingen, externe opleidingen (bij topfabrikanten) en teambuildingactiviteiten.

Hoe kandidaat stellen?: 

Wij vragen om CV en motivatiebrief door te sturen naar steven@schoonianssteven.be.

Op onze website (www.schoonianssteven.be) kan je nog extra informatie terugvinden.

Gewenste periode voor stage/werkplekleren: 
Schooljaar 2020-2021
Locatie: 
Borchtlombeek - Vlaams Brabant
Deadline: 
woensdag, 14 oktober, 2020 - 09:45 tot woensdag, 14 april, 2021 - 09:45