Gezinsbegeleider

Bedrijfsnaam: 
Resonans vzw
Bedrijfsomschrijving: 
Resonans vzw zoekt voor haar deelwerking Bamboe versterking. Bamboe is een thuisbegeleidingsdienst voor (rand-)normaal begaafde kinderen en jongeren met gedrags- en emotionele moeilijkheden, hun gezin en ruimere context. We bieden ondersteuning in de alledaagse thuissituatie. We gaan samen met alle gezinsleden na welke moeilijkheden er zijn op vlak van samenleven en hoe die door ieder worden beleefd. We ondersteunen het gezin in de omgang met elkaar en de zoektocht naar oplossingen die het samenleven meer in evenwicht brengen. We vertrekken vanuit de krachten en de inzet van ieder gezinslid en zien het systeem als de belangrijkste hefboom tot verandering.
Job
Sector: 
Overheid en social profit
Jobtype: 
Jobaanbieding
Jobinhoud: 

Je staat in voor het mobiel begeleiden (veelal aan huis) van gezinnen die moeilijkheden ervaren in het samenleven met een kind of jongere met een gedrags- en/of emotionele problematiek. Je ondersteunt het gezin in het samen uitklaren van wat moeilijk loopt, wat aan de oorsprong ligt, wat haalbare oplossingen zijn ... Samen met het gezin, en op tempo van het gezin, bouw je aan beeldvorming, en verken je de balans draagkracht-draaglast. Je vertrekt vanuit de sterktes die er zijn en het geloof in de krachten. Je begeleidt het gezin in hoe ze zelf aan de slag kunnen gaan zodat zij zelf kunnen anticiperen op ‘moeilijk’ gedrag. Indien nodig begeleid je het gezin in hun zoektocht naar bijkomende hulp. Je overlegt tevens met andere dienstverleners binnen het gezin om in de thuisbegeleiding hierop verder te bouwen. Naast het gezinsgerichte werk, sta je in voor een goede administratieve opvolging en neem je deel aan overleg (zowel intern als extern). Je werkt nauw samen met je collega’s in functie van wederzijdse consultatie en zelfzorg.

Gewenst profiel: 
 • Je hebt minstens een bachelor diploma in een menswetenschappelijke richting
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met de doelgroep en/of het werken met gezinnen
 • Je werkt vanuit een oplossings- en systeemgerichte visie
 • Je bent een geëngageerde persoon die nieuwsgierig is naar andere visies, methodieken ...
 • Je werkt planmatig, kan goed organiseren en afgrenzen
 • Je beschikt over coachingsvaardigheden
 • Je zoekt samenwerking
 • Je hebt een rijbewijs en een wagen die je wil gebruiken voor dienstverplaatsingen
 • Je bent bereid tot avondwerk (in samenspraak met de gezinnen)
 • Je durft een gesprek aan te gaan in het Frans en het Engels
 • Je woont bij voorkeur in de werkregio (Brussel -> Pajottenland)
Wij bieden: 

Je krijgt een grote autonomie in de uitvoering van je functie en je beheert zelf je agenda. Daarnaast kan je rekenen op een deskundig team en kom je terecht in een organisatie waarin ‘leren’ en ‘ondersteuning’ centraal staan. Je ontvangt een contract van onbepaalde duur (19u) dat kan worden aangevuld met een tijdelijk contract (tevens 19u) tot einde 2020. Verlenging van het tijdelijke contract is mogelijk.

 

Hoe solliciteren?: 

Solliciteren kan t.a.v. Bianca Van Hoof via bianca.van.hoof@resonansvzw.be. Voor info kan je terecht op onze website www.resonansvzw.be

Locatie: 
Zellik
Deadline: 
21/09/2020 - 12:45 tot 31/10/2020 - 12:45