Field and solutions engineer IOT

Bedrijfsnaam: 
Aertssen Infra
Bedrijfsomschrijving: 
G. Smeyers (www.gsmeyers.be) is een dynamische en gezonde KMO in Zandhoven die deel uitmaakt van de Aertssen groep. Met een stabiel team van 50 medewerkers zijn wij als gespecialiseerde onderaannemer in de bouwsector actief in het verlagen van grondwater. Ons bedrijf maakt omwille van de klimaatproblematiek en de verstrengde regelgeving momenteel een grondige transitie door. Door onze snelle groei alsook de continue vraag naar retourbemaling en infiltratieoplossingen voor bemalingswater zijn we uitgegroeid tot de marktleider in dit segment. Circulair alsook zorgzaam grondwatergebruik worden meer en meer de regel en vormen belangrijke waarden binnen ons team. Om dit allemaal in goed banen te leiden, zetten we al enkele jaren volop in op monitoring, real-time data en remote control. Daarenboven wordt er gewerkt aan de bemalingssystemen van de toekomst. Om dit verder gestalte te geven zijn we op zoek naar naar een field and solutions engineer IOT. People, Power and Passion to build on!
Job
Sector: 
Bouw en immobiliën
Jobtype: 
Jobaanbieding
Jobinhoud: 

In deze functie ben je verantwoordelijk voor de voorbereiding, opvolging en nazorg voor onze lopende werven met retourbemalingen waar onze monitoringsystemen van toepassing zijn.

Je wordt mee in ons IOT verhaal betrokken waardoor jij al snel in staat zal zijn om volledige systemen op te zetten en te managen. Je zal in deze functie op termijn uitgroeien tot het aanspreekpunt voor al onze monitoringprojecten.

Takenpakket

 • Voorbereiden van onze werven waar onze monitoring systemen worden ingezet. Je maakt hiervoor een virtuele afdruk van de werfsituatie in photoshop of gelijkaardig tekenprogramma dat nadien de basis vormt in onze dashboards.
 • Vervolgens configureer je de volledige setup in onze WEBSCDA zodat onze techniekers een volledig virtueel overzicht krijgen van alle systeemparameters op onze werven.
 • Door de dagelijkse follow up en controle van de gelogde parameters wordt je het aanspreekpunt voor trouble shooting en preventieve acties.
 • Om het overzicht te bewaren ga je regelmatig op locatie zodat je steeds up-to-date blijft van de actuele werfsituatie en stuur je bij waar nodig.
 • Het opsporen en verhelpen van storingen, alsook het mee ontwikkelen van onze IOT systemen zorgen hierbij voor een sterk afwisselende jobinhoud.
 • Je krijgt de kans om onze bestaande loggingssystemen verder uit te diepen en nieuwe functies te implementeren. Je leert hierbij ook omgaan met allerlei sensoren en logging devices.
 • Je zal ook mee vorm kunnen geven aan onze remote controlled dewatering devices van de toekomst die een belangrijk antwoord zullen vormen op de huidige klimaatproblematiek.
Gewenst profiel: 
 • Je hebt idealiter een diploma burgerlijk ingenieur elektromechanica. Schoolverlaters zijn zeker ook welkom!
 • Je beschikt uiteraard over de juiste drive om alles tot een goed einde te brengen.
 • Betrokkenheid bij je job, een leergierige instelling en een goed analytisch inzicht zijn belangrijker dan een diploma
 • Je kan met verschillende tekenprogramma’s aan de slag en je vindt het een uitdaging om iets nieuw aan te leren.
 • Je beschikt over een achtergrond in elektromechanica, elektronica of IT en hebt een brede interesse in pomptechniek, hydraulica, elektronica, sensortechniek, geologie, hydrologie en aanverwante domeinen. Je laat je niet afschrikken voor iets nieuws.
 • Je kan vlot werken met MS Office.
 • Gezien de veelvuldige contacten met techniekers, werfleiders, klanten, … ben je uiterst communicatief waarbij je voldoende assertiviteit aan de dag legt.
 • Een goede aanpak van wijzigingen in de planning en ad hoc aanvragen vereisen de nodige stressbestendigheid.
 • Gezien de activiteiten in gans België gesitueerd zijn is het nodig dat je je plan kan trekken in het Frans.
 • Rijbewijs B is vereist.
 • Kennis van opensource computerplatformen zoals Arduino of Raspberry Pi zijn een pluspunt.
Wij bieden: 

Je krijgt de kans om een centrale rol op te nemen in het hart van de bedrijfsoperaties. Het mag duidelijk zijn dat je als field and solutions engineer IOT bij G. Smeyers, onderdeel van de Aertssen Group, een zeer afwisselende job hebt waarbij je in contact staat met alle interne afdelingen alsook met klanten. Je schippert als het ware tussen de theoretische programmatie achter je bureau en de toegepaste techniek op onze werven. Er wordt een opleiding voorzien en je krijgt de tijd om je in te werken in de technische materie. Bij G. Smeyers voorzien we een aantrekkelijk salaris aangevuld met groeps- en hospitalisatieverzekering alsook andere extralegale voordelen (auto, laptop, smartphone). Naast de vaste verlofdagen verbonden aan de bouwsector (incl. 6 ADV dagen) heb je recht op 6 vrij te kiezen snipperdagen. Tot slot zijn er in deze groeiende en innovatieve onderneming realistische doorgroeimogelijkheden. Onmiddellijke indiensttreding.

Locatie: 
Zandhoven
Deadline: 
11/10/2021 - 16:30 tot 31/01/2022 - 16:30