Begeleider (v/m/x) beschut wonen

Bedrijfsnaam: 
vzw De Lariks Beschut Wonen
Bedrijfsomschrijving: 
vzw De Lariks Beschut Wonen is een initiatief dat mensen met een psychische kwetsbaarheid ondersteunt in hun dagelijks leven. Ze wonen alleen of in een kleine gemeenschap. We bieden individueel gerichte ondersteuning op sociaal, administratief, relationeel, psychisch,..... vlak en beogen een maximale integratie in de maatschappij.
Job
Sector: 
Gezondheidszorg
Maatschappelijke dienstverlening
Jobtype: 
Jobaanbieding
Jobinhoud: 

Als begeleider beschut wonen ondersteun je personen met een psychische kwetsbaarheid op alle mogelijke vlakken van het dagelijks leven. Je zorgt er voor dat administratief het dossier van je cliënt op orde staat, je legt dus de nodige contacten met officiële diensten, bewindvoerders,....

Je ondersteunt in het dagelijks leven. Dat kan gaan van samen huishoudelijke taken uitvoeren, toezicht om medicatie, het medisch welzijn opvolgen tot budgetbeheer opstarten. 

Je bouwt een relatie op met je cliënten door individuele gesprekken, door samen actie te nemen op vlakken waar er een hulpvraag is van je cliënt. Je bouwt een netwerk rond de cliënt, overlegt, gaat op zoek.... 

Cliënten wonen verspreid over Brussel, je verplaatst je dus vaak in de stad.

Gewenst profiel: 

Als begeleider beschut wonen kan je zelfstandig werken, je agenda plannen en verantwoorde beslissingen nemen. Je hebt zin voor verantwoordelijkheid maar je kan ook in team overleggen en staat open voor feed-back. Je zoekt naar oplossingen, bent creatief en durft soms out of the box denken. Je staat naast je cliënt, bent empathisch, je kan luisteren, respecteert de privacy van je cliënt. In crisissituaties hou je het hoofd koel. 

Basiskennis van de psychiatrische ziektebeelden, van de sociale kaart in Brussel én van de Franse taal is nodig. Je takenpakket is heel gevarieerd. Je kan je flexibel opstellen indien nodig, zowel qua uurrooster als qua takenpakkket.

Ervaring is niet nodig, zin om te leren wel!

Wij bieden: 

Een verloning volgens het geldende barema pc330

Maaltijdcheques

Werken in Brussel, in een klein team

Hoe solliciteren?: 

Graag je C.V. en motivatiebrief naar anja.rooselaer@delariks.be

Locatie: 
Hoofdzetel: Jean Robiestraat 29, 1060 Brussel. Cliënten wonen verspreid over Brussel.
Deadline: 
03/05/2021 - 12:15 tot 30/06/2021 - 20:15