Stage bij Jeugddienst Don Bosco

Organisation: 
Jeugddienst Don Bosco
About the organisation: 
Jeugddienst Don Bosco begeleidt jongeren in hun traject van animator tot instructor en bij hun inzet als vrijwilliger. Jeugddienst Don Bosco geeft vorming en ondersteuning volgens de pedagogische visie van Don Bosco. Door een plezierig engagement op te nemen in het jeugdwerk in binnen- of buitenland verwerven jongeren vaardigheden voor het leven. Jeugddienst Don Bosco wil de stem van animatoren laten horen en laten zien hoe uniek en waardevol de Don Boscosfeer is.
Street + number: 
Naamsesteenweg 37
Zipcode: 
3000
City: 
Leuven
Email: 
communicatie@donbosco.be
Stage
Content internship: 

Als stagiair(e) marketing/communicatie leer je hoe we als vzw naambekendheid proberen te verwerven, hoe we een socialemediacampagne opzetten en evalueren om deelnemers aan te trekken voor de animatorcursussen, hoe we publicaties ontwerpen en events organiseren. Wil jij een communicatiestrategie ontwikkelen hoe we animatoren warm kunnen maken voor een uitwisseling met een Don Boscospeelplein in eigen land of in het buitenland, en een visietekst verduidelijken door gebruik te maken van infographics? Bedenk je een leuke Facebookpost voor JDB On Tour? Maak je een leuke Instagramstory van een ontmoetingsmoment van Don Boscoanimatoren? Kan je een promovideo maken om internationale vrijwilligers te overtuigen? Schrijf je een vlotte webtekst? Ontwikkel en lay-out je een reflectieboekje voor vrijwilligers?

Desired profile: 

Je bent student marketing- en communicatiesupport. Je hebt de nodige grafische en communicatieskills verworven om marketing- en communicatiecampagnes te ondersteunen.

Je bent enthousiast en leergierig en hebt affiniteit met het jeugdwerk.

Je hebt zin om met jouw vaardigheden concreet aan de slag te gaan bij Jeugddienst Don Bosco in Heverlee, vlakbij Leuven.

Opleidingsprofiel: 
Graduaat in de marketing- en communicatiesupport
We offer: 

Je komt er terecht in een plezierig geëngageerd team van stafmedewerkers en vrijwilligers. Je wordt begeleid door de communicatieverantwoordelijke én de stafmedewerker vorming, speelpleinen of internationaal. We zullen je wegwijs maken en coachen, maar we luisteren ook graag naar jouw visie en staan open voor jouw frisse creatieve inbreng.

How to apply?: 

Stuur je cv en motivatiebrief naar lindsey.pinnock@donbosco.be

Desired internship period: 
Vanaf februari 2022.
Location: 
Leuven
Deadline: 
Monday, 10 May, 2021 - 15:00 to Tuesday, 9 November, 2021 - 15:00